Böja nyckel till hängare – gör så här

Återbrukshyttan älskar återbruk av alla slag, inte bara glas. Därför har vi samlat fint, finurligt och kreativt återbruk som vi visar och säljer i anslutning till hyttan. Här kan du köpa unika vardagsföremål och presenter, men också inspireras till att själv återbruka mera! Har du någon gammal nyckel över kan du t.ex. bocka den till en hängare. Här kommer en steg för steg-guide på hur du kan gå till väga. (Och vill du inte göra den själv finns krokarna att köpa färdiga hos oss!)

Alla bilder går att klicka på för att få upp dem större.

image
 
DU BEHÖVER:

  • Nyckel
  • Tång
  • Skruvstäd (eller en extra tång att hålla med)
  • Gasolbrännare (finns att köpa på t.ex. Clas Ohlson)

image
 
Sätt fast nyckeln i skruvstädet (eller håll den i en tång), och värm delen som ska böjas med gasolbrännaren.

image
 
När nyckeln börjar bli mörk stänger du av brännaren och tar tången och provar försiktigt att bocka nyckeln. Går det trögt värmer du lite till och provar igen. Är nyckeln för kall kommer den gå av om du tar i med tången. Ju tjockare gods det är i nyckeln desto längre får du värma. När det går relativt lätt att böja nyckeln bockar du till den till önskad form.

image
 
Lägg den på ett icke ömtåligt underlag och låt svalna, eller doppa den i kallt vatten för att kyla omgående. Skruva sedan upp din hängare där du vill ha den!

image

 

image
 LYCKA TILL!
 
 
P.S. Tycker du att Återbrukshyttan verkar vara ett schysst koncept? Än är det bara början! Vill du hänga med på resan och se hur det utvecklas rekommenderar jag dig att prenumerera på nyhetsbrevet. Det är ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad på vad som händer för, i och kring Återbrukshyttan. Jag kommer inte sälja eller dela din mejladress till någon annan, och skulle du tröttna på de inte allt för frekventa utskicken (i bästa fall en gång i månaden) så kan du enkelt och när som helst sluta prenumerera. Välkommen att registrera dig här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *