DIY: Paketrosett av papper

Återbrukshyttan älskar återbruk av alla slag, inte bara glas. Här visar vi steg för steg hur du kan göra en paketrosett av en gammal serietidning. (Eller vilket papper som helst! Enfärgade papper, reklamblad, kartor, boksidor, tidningar o.s.v., bara fantasin sätter stopp.)

Alla bilder går att klicka på för att få upp dem större.

DU BEHÖVER:

  • Tidning (eller annat papper)
  • Sax
  • Lim
  • Linjal

Klipp ut centimeterbreda remsor i fyra olika längder. 3 av varje längd, förutom den kortaste där det räcker med en. Totalt 10 remsor i 4 olika längder. Bredden och längden kan du variera efter tycke och smak, och såklart utifrån hur stor du vill göra din dekoration. Mina remsor är 18, 14, 10 och 6 cm långa.

Ta en remsa i taget och limma först den ena änden till mitten, och sedan den andra änden till mitten. Gör likadant med allihopa, utom den kortaste. Den rullas till en cirkel och limmas ihop.

IMG_2410

IMG_2411IMG_2412

Börja sedan montera rosetten, genom att i mitten limma ihop först de tre längsta bitarna.

IMG_2419

Fortsätt sedan med de tre mellanlånga bitarna, och ovanpå/inuti dem de tre kortare. Sist limmas den allra kortaste biten, formad till en cirkel, fast i mitten.

IMG_2426

IMG_2427

Fäst rosetten med lim, dubbehäftande tejp eller liknande på paketet.

IMG_2431

LYCKA TILL!

P.S. Tycker du att Återbrukshyttan verkar vara ett schysst koncept? Än är det bara början! Vill du hänga med på resan och se hur det utvecklas rekommenderar jag dig att prenumerera på nyhetsbrevet. Det är ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad på vad som händer för, i och kring Återbrukshyttan. Jag kommer inte sälja eller dela din mejladress till någon annan, och skulle du tröttna på de inte allt för frekventa utskicken (i bästa fall en gång i månaden) så kan du enkelt och när som helst sluta prenumerera. Välkommen att registrera dig här.

2 thoughts on “DIY: Paketrosett av papper

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *