Välkommen in i värmen!

Återbrukshyttan har blivit ett populärt utflyktsmål i Bollnäs, Hälsingland. Glashyttan och butiken ligger i det gamla mejeriet strax utanför Bollnäs stadskärna. Gör en utflykt hit och förundras över att en vanlig flaska kan få så många nya skepnader och användningsområden. 

Öppettiderna varierar över året enligt följande:
Januari stängt.
Lågsäsong (februari-mitten av juni, samt mitten av augusti-november) öppet lördagar 12-15, samt övrig tid efter ö.k.
Högsäsong (år 2021 v vecka 26-34, samt december) öppet onsdag-torsdag 11-17, fredag-söndag 11-15. Röda dagar, samt midsommarafton, julafton och nyårsafton stängt.

Är du nyfiken på att se hur omformningen går till? Jag producerar inte alla dagar, så ring innan om du vill ha besked på om ugnen är igång eller inte.

Kontaktuppgifter, karta och vägbeskrivning hittar du här!

COVID-19

Med anledning av rådande pandemi vill vi informera om att det i hyttan finns handfat att tvätta händerna i samt handsprit. Max antal kunder i butiken är 4, och detta säkerställs med nummerlappssystem i trapphuset. Utöver ordinarie öppettider har vi öppet efter överenskommelse, hör av dig om du vill boka en tid när du/ditt sällskap får vara ensamma i butiken. Vi hjälper självklart även till om du vill handla utan att komma in i butiken. Ta kontakt via mail eller telefon, så hittar vi en lösning.

Håll i, håll ut och håll avstånd.

Mer att göra i Bollnäs och Hälsingland

Tips på ytterligare hantverk i Bollnästrakten är t.ex. Växbo lin, Brokig silversmycken, Filtmakeriet och konstsmed Per Alnaeus, Anna keramik och Miss Mala keramik.

På gångavstånd från Återbrukshyttan finns Väveriet och Mobackes Trädgårdscenter samt Lilla k’s trädgårdskök, alla väl värda ett besök.

Fler sevärdheter i Bollnäs och Hälsingland är våra 7 världsarvsgårdarTräslottet i Arbrå samt Ranbogården som ligger mellan Bollnäs och Söderhamn.

Vill du ha mer tips på aktiviteter och saker att göra i Bollnäs och hela Hälsingland finns massor av utflytksmål, upplevelser och evenemang på halsingland.se.

Gruppresor och studiebesök

Jag tar gärna emot ert sällskap på en överenskommen tid. Jag visar er lokalerna och förklarar hur omformningstekniken fungerar, från att jag tar emot en flaska till den står som en helt annan produkt på mina hyllor. Jag berättar om hur det kommer sig att jag blev glasblåsare och varför jag startade just en återbrukshytta. Ni får se hur arbetet går till vid ugnen, där glaset blir mjukt och magin händer.

Studiebesöket tar ca 1 timme och innehåller även tid för att titta runt och handla. Priset är 1250 kr ink. 25% moms. 30 sittplatser finns. Mejla eller ring för att boka ert studiebesök, jag nås på anny@aterbrukshyttan.se eller 070-22 62 102

Välkommen in i värmen för att hänföras av glaset och se hur gamla flaskor och burkar får nytt liv hos Återbrukshyttan!

Gröna rosvaser